fbpx

a magazine about beer, spirits & bartending

a magazine about beer, spirits & bartending

Τάρτα με κατσικίσιο τυρί και σπαράγγια

[pencilang en_US='by' el='από' language_code='Your language text' /] George Rossos
927 [pencilang en_US='views' el='προβολές' language_code='Your language text' /]

Μια εύκολη και αρκετά γρήγορη συνταγή, η οποία αποτελεί συνοδευτικό ποτού όπως ένα Gin ή μιας μπύρας. Μπορείτε να ετοιμάσετε την τάρτα σας και να προσφέρετε ένα κομμάτι στο bar σας ή να την εντάξετε στο menu σας.

Υλικά

Για τη βάση

  • 500 γρ. καρύδια
  • 45 γρ. βούτυρο
  • 1 αυγό
  • ½ κ.γ. αλάτι
  • ½ κ. σ. μουστάρδα

Για τη γέμιση

  • 250 γρ. γιαούρτι
  • 500 γρ. φρέσκα σπαράγγια
  • 15 γρ. φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 30 γρ. ψιλοκομμένο βασιλικό
  • 30 γρ. ψιλοκομμένο δυόσμο
  • 15 γρ. ψιλοκομμένο μαϊντανό
  • 15 ελαιόλαδο

Εκτέλεση

Ξεκινάμε φτιάχνοντας τη βάση για την τάρτα. Στην αρχή βάζουμε όλα τα υλικά στο μίξερ και τα χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθούν. Στη συνέχεια απλώνουμε τη ζύμη σε μια ταρτιέρα διαμέτρου 23 εκ. και την τρυπάμε με ένα πιρούνι για να μην φουσκώσει στο ψήσιμο. Την ξεκουράζουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά και την ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180oC για 20 λεπτά.

Για τη γέμιση ζεματίζουμε τα 250 γρ. από τα σπαράγγια μέχρι να μαλακώσουν και τα μεταφέρουμε αμέσως σε νερό με πάγο για να μην χάσουν το χρώμα τους. Τα κόβουμε μετά σε μικρά κομμάτια και τα ενσωματώνουμε στα υπόλοιπα υλικά σε ένα μπολ. Αφού τα ανακατέψουμε καλά γεμίζουμε την τάρτα και την αφήνουμε να κρυώσει. Ραντίζουμε τα υπόλοιπά σπαράγγια με ελαιόλαδο, τα αλατοπιπερώνουμε και τα ψήνουμε στο φούρνο ή σε ένα τηγάνι μέχρι να μαλακώσουν και να πάρουν χρώμα και τα σερβίρουμε μαζί με την τάρτα μας.

Πρώτη δημοσίευση: Beer & Bar Magazine, Τεύχος 8 (αγοράστε το τεύχος)

[pencilang en_US='Related Articles' el='Σχετικά Άρθρα' language_code='Your language text' /]

[pencilang en_US='Leave a Comment' el='Πείτε μας τι σκέφτεστε' language_code='Your language text' /]

* By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.